Ecologische tuinen

Ons ontwerpbureau ligt middenin een buitengebied, omringd door weilanden, landbouwgronden, sloten en poelen. Hierdoor hebben we een intense beleving van de seizoenen en weten we precies wat er thuis hoort in ecologische tuinen. Het milieu staat hierbij helemaal centraal. Niet alleen bij de ecologische tuin ontwerpen, maar zeker ook bij het onderhoud. Waar het om draait bij dit soort tuinen, is duurzaamheid. Duurzaamheid van het hoogste niveau. Je ziet dit in alles terug bij ecologische tuinen – van duurzame materialen zoals vlonders tot en met duurzame tuinverlichting.

Hergebruik

Ook hergebruik mag niet vergeten worden bij de ecologische tuin. Want geeft u een materiaal een tweede leven in uw tuin, dan bent u goed bezig voor het milieu! Met oude tegeltjes kun je in een mum van tijd weer iets moois maken en heeft u hout over, dan kunt u hier plantenbakken van maken, zodat u geen plastic exemplaren hoeft aan te schaffen. Een ander idee is het neerzetten van een regenton. U vangt hiermee regenwater op, dat u kunt gebruiken om bijvoorbeeld de planten en bloemen water te geven.

Beplanting

Omdat wij veel ervaring hebben met ecologische tuin ontwerpen en omdat we veel kennis van allerlei plantensoorten hebben, kunnen we u voorzien van het beste advies als het gaat om natuurlijke tuinen. Bijvoorbeeld als het gaat om beplanting. Bij ons ontwerp houden we rekening met zaken als de kwaliteit van de bodem en de omgeving. Zo weten we welke plant het best in uw tuin past, natuurlijk ook rekening houdend met uw wensen en smaak. Want het is heel belangrijk om samen met u te kijken naar wat u verwacht van uw ecologische tuin. Welke functies moet de tuin hebben? Hoe ver wilt u gaan met het ecologische aspect? Allemaal punten die voorbij komen in ons tuinontwerp. De natuur is altijd ons uitgangspunt. Dat betekent ook dat we rekening houden met de verschillende seizoenen; hierop wordt allereerst de tuintekening afgestemd. Nauwkeurig gekozen kleuren, de bloeitijd van planten, de uitstraling ervan – we houden met alles rekening. Zodat u straks volop kunt genieten van uw ecologisch aangelegde tuin vol inspiratie! En niet alleen u – ook vogeltjes en andere dieren zullen helemaal in hun element zijn met uw natuurlijke tuin.