Een Franse Tuin van Peter Graat

Een Franse tuin zit vol sfeer met prachtige elementen, die vaak aan barok doen denken. Er is veel groen in te vinden, maar vergeet ook vooral de planten en bloemen niet, want Franse tuinen zijn niet saai te noemen. Wel worden er vaak niet teveel soorten en kleuren gebruikt, om de tuin rustig te houden. De bloemen en planten zoals rozen groeien vaak op een pergola, wat niet alleen een bijzondere sfeer geeft, maar ook nog eens heel mooi staat. Zo krijgt uw tuin zelfs een romantisch tintje mee, iets dat natuurlijk onlosmakelijk verbonden is met de Franse sferen.

Indeling

Een van de kenmerken van een tuin met Franse elementen, is de indeling van de tuin. De ruimtes van een Franse tuin hebben vaak strakke lijnen, waardoor er een vlakpatroon ontstaat. Bijvoorbeeld een rechthoekige vorm om planten in de laten groeien. Daartussen liggen vaak paadjes of grasstroken, voor een ruimtelijk effect. Ook ontstaat er zo meer diepte.

Houdt u van een vijver, dan zit u goed bij Franse tuinen. Deze zijn hier namelijk geregeld in te vinden. In langgerekte vorm, zodat de vijver goed aansluit bij de indeling van de tuin. Het mooie van Franse tuinen is de symmetrie die vaak gebruikt wordt, naast de geometrische vormen. Ofwel: wat links te vinden is in de tuin, is ook rechts te vinden. Zo zorgt u voor een bijzondere, maar toch rustig ogende tuin waarin u volop kunt relaxen. Het fijne is dat het niet uitmaakt of u een grote of kleine tuin hebt – de Franse elementen zijn toe te passen in tuinen met allerlei afmetingen.

Persoonlijk Advies

Een tuin in Franse stijl is niet zomaar aangelegd. Wij helpen u graag met een goed tuinadvies en ontwerp. Wij staan bekend om onze mooiste Franse tuin ontwerpen en realisaties en kunnen u daarom het beste advies geven. Wij maken altijd een ontwerp dat past bij uw wensen, want smaken verschillen. En dat is maar goed ook, want zo krijgt u een unieke, rustieke tuin met een Frans tintje! Thuis genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft op tuinengebied is met ons geen utopie meer, want samen met u zorgen wij als tuinontwerpbureau voor een origineel meesterwerk.