Een klassieke tuin van Peter Graat

Uw tuin is een plek om te ontspannen en van de natuur te genieten. Natuurlijk gebruikt u de hulp van een vakman om u te helpen met de aanleg van uw klassieke tuin. Peter Graat tuinontwerp en -adviesbureau is zo’n vakman, die alles weet van planten en seizoenen en daarbij werkt vanuit respect en liefde voor de natuur. Verder streven wij ernaar door onze visie, ons inlevingsvermogen en een open communicatie de verwachtingen van de opdrachtgever te kunnen overtreffen.

Elk seizoen genieten van klassieke tuinen

Tuinen zijn een stukje natuur, onderhavig aan de seizoenen, het weer en met zijn eigen unieke sfeer. Wij hopen mensen te verbinden met de natuur: iedereen zou hier van moeten kunnen genieten, en in verbinding met de natuur zich kunnen ontspannen en tot zichzelf komen. Hoe klein een tuin ook is, dit is altijd mogelijk.

En we werken niet alleen aan klassieke tuinen op zich. Ook vanuit het huis is het belangrijk volop van alle tuinen te kunnen genieten, of dit nu een klassieke voortuin is of een Franse achtertuin. Dit kan gerealiseerd worden door de juiste beplanting en te letten op de zichtlijnen. We kunnen planten en bestrating kiezen die een tuin ruimer doen lijken, zorgen voor veel schaduw of juist zon. Daarnaast zal de keuze voor planten ook per seizoen het zicht op de tuin bepalen.

Er zijn zomerbloeiers, winterbloeiers, struiken die hun bladeren ’s winters vasthouden of niet. Al deze keuzes bepalen de sfeer van een tuin en hoe u die in elk seizoen zult ervaren.

Goed materiaal voor de mooiste tuinen

Wij werken niet met een kenmerkende eenvormige stijl. Voor elk ontwerp bekijken we wat bij het huis en uw wensen past. Wel zijn er terugkerende elementen: we gebruiken mooie materialen en kiezen goede planten, waarbij we zorgvuldig letten op kleurschakeringen, bloeitijd, vorm en grootte.

We zorgen ervoor dat er elk seizoen iets genieten is, en dat er altijd iets te beleven is in uw klassieke tuin (of uw klassieke voortuin). U kunt ons ook vragen om te adviseren bij het ontwerpproces van een nieuwbouwwoning of een renovatieproject. Het is zeer goed mogelijk om in samenwerking met de opdrachtgever en de architect, de binnen- en buitenarchitectuur optimaal op elkaar af te stemmen.

Op die manier ontstaat er een ontwerp van woning en tuin, waarbij deze volkomen met elkaar in harmonie zijn. Een genot om te leven.