Natuur aan huis: een tuin ontwerp door Peter Graat

Uw tuin ontwerpen en deze naadloos laten aansluiten op uw wensen, is onze passie en specialiteit. Vanuit de natuur, te midden van sloten, weilanden en landbouwgrond ontwerpen wij de mooiste tuinen. Dit doen we altijd met een missie: mensen verbinden aan de natuur. Want dát is onze natuur. Waarom zouden we niet dichtbij huis beginnen? Het ontwerpen en aanleggen van de voortuin en achtertuin kan op een dusdanige manier, dat er een betere verbinding ontstaat tussen mens en de natuur, de seizoenen en het leven zelf.

De meeste mensen zijn graag dichtbij de natuur. Men ontspant er, krijgt inspiratie of vindt de energie om actief te zijn. Maar een mooie tuin behoort niet tot de behoefte van iedereen. Het aanleggen of veranderen kan dan een klus zijn die vooruitgeschoven wordt.

Een van de redenen is dat we niet in de gaten hebben dat we te maken hebben met de natuur in onze achtertuin. Daarbij is een tuin ontwerp maken en de uiteindelijke realisatie een tijdrovende klus, waarbij expertise nodig is.

Stap voor stap een tuin ontwerp maken

Het tuin ontwerp maken, is een belangrijke fase waar expertise van een ervaren ontwerpbureau gewenst is. Allerlei aspecten moeten worden meegenomen om de achtertuin te laten floreren. Denk aan de windrichting, de ligging van de tuin, het huidige ontwerp met beplanting, budget en natuurlijk uw smaak en wensen.

Daarom werken wij volgens een stappenplan waarbij kennis en liefde voor de natuur worden gekoppeld aan uw wensen.

De wensen en verwachtingen van u als klant maakt u kenbaar in een vrijblijvend gesprek ter plaatse. Op deze manier krijgen we meteen een goed idee van de tuin en de bewoners. Vervolgens wordt er een handgetekende schets gemaakt. We bespreken deze tekening van het tuinontwerp graag met u op ons ontwerpbureau. Zo kunnen u meenemen in onze inspiratie en voorbeelden geven uit onze portfolio, zodat u een levendig idee krijgt van uw nieuwe voortuin of achtertuin ontwerp. Tot slot zullen we aan de hand van de schets en uw opmerkingen een definitief achter- of voortuin ontwerp maken.

De realisatie van voortuin en achtertuin ontwerp

Behalve de kennis en liefde van een achter- en voortuin ontwerp maken, kunnen wij vanzelfsprekend ook adviseren bij de realisatie van de nieuwe plannen. We willen immers mensen verbinden met het stukje natuur dichtbij huis en daar hoort de laatste belangrijke fase ook bij. Eenmaal gerealiseerd kunt u gaan genieten van de seizoenen en de natuurlijke aspecten van het leven, waar wij ons als ontwerpbureau zo mee verbonden voelen en door geïnspireerd zijn. Die verbondenheid gunnen we iedereen.