Tuinontwerpbureau - Peter Graat

In onze steeds bewuster wordende wereld, zijn er diensten en producten nodig die aansluiten bij de veranderende omgeving. Als het innerlijk van een mens verandert, verandert ook de buitenzijde. De directe omgeving, het huis en de tuin, zijn een weerspiegeling van het innerlijk van de mens.

Als u in een nieuwe fase van uw leven komt, kan het zijn dat uw huis en tuin niet meer prettig genoeg aanvoelen, omdat deze nog niet zijn mee veranderd. Of misschien gaat u naar een nieuwe woning en is de tuin die daar aanwezig is een spiegel van de vorige bewoner en niet van u. De tuin van een nieuwe woning is als een lege canvas: hier mag een wereld in het klein nog gaan ontstaan.

Hoe het ook zij; een tuin vraagt óók om transformatie. Hiervoor is een tuin ontwerper nodig met een scherpe kijk op de seizoenen en een liefde voor de natuur. Peter Graat is een tuinontwerpbureau met ruime ervaring en expertise in deze aspecten. Of het nu gaat om een Franse, ecologische of moderne tuin.

Architectuur: huis en tuin architect

Huis en tuin zijn met elkaar verbonden als dag en nacht. Het een vloeit over in het ander en andersom. Dit nemen wij mee in onze ontwerpen. Om optimaal te kunnen genieten van een tuin, is het belangrijk om ook van binnenuit de transformaties in de tuin te kunnen ervaren.

Tuinarchitect Peter Graat heeft als motto om de mens te verbinden met de natuur. Er is meer nodig dan een motto voor het ontwerpen van een florerende tuin. Kennis van planten, bloemen en combinaties hiervan spreken voor zich. We combineren onze brede materialenkennis, kennis van flora en fauna, vijvers, beplantingsstijlen en ook expertise van milieuaspecten die komen ook kijken bij het ontwerpen van een tuin.

Om binnen en buiten met elkaar te verbinden kijken we goed naar zichtlijnen en passen we de wijze van beplanting hierop aan. We worden steeds vaker betrokken bij vroege stadia van de bouw en architectuur om huis en tuin nog beter op elkaar af te stemmen. Ook worden wij als tuinarchitect steeds vaker betrokken bij het interieur ontwerp. Op deze manier ontstaat er een volkomen harmonie die uw ontspanning en levensgeluk ten goede komen.

Vier seizoenen binnen en buiten

Hoe fijn is het als u niet alleen in de lente en de zomer kunt genieten van uw tuin, maar alle seizoenen? De winter is niet bedoeld om alleen maar binnenshuis te leven en de zomer om buiten te zijn. Alle jaargetijden hebben hun eigen charme en zijn een prachtige reflectie van het leven. De energie van het leven keert zich naar buiten in de lente, vanwaar de zomer voortkomt. Als de top van de bloei voorbij is, keert de energie van het leven langzaam naar binnen via de herfst. Als de energie naar binnen is gekeerd is het stil en is het winter.

Door deze cyclus te volgen in uw tuin, al dan niet vanuit huis, komt u dichterbij de natuur en bij u zelf te staan. Peter Graat is de tuin ontwerper bij uitstek deze cyclus over kan brengen in uw tuin, zodat de harmonie van het leven een stukje dichterbij is.