Plattegrond
image

1. Kennismakingsgesprek

Tijdens de eerste afspraak komt Peter bij u langs voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen en wordt duidelijk wat de ideeën en wensen zijn betreft de tuin. Door veel vragen te stellen gaan we samen onderzoeken wat u belangrijk vindt in uw tuin. 

image

2. Offerte en samenvatting

U ontvangt per mail een samenvatting in hoofdlijnen van het gesprek met daarin: een korte samenvatting van het kennismakingsgesprek met de besproken inhoud van het tuinontwerp. Aan de hand hiervan wordt een passende offerte gemaakt.

image

3. Inmeten

Na akkoord op de offerte wordt de tuin door ons ingemeten. Bovendien worden er foto’s gemaakt van de tuin en eventueel de woning. Deze zijn alleen voor eigen gebruik tijdens het ontwerpproces.

image

4. Schetsontwerp

Het schetsontwerp vormt de basis van het ontwerp. Het gaat hier over vormen, lijnen en vlakken. Belangrijke elementen in de tuin worden schetsmating uitgewerkt ter verduidelijking. Hierna ontvangen wij u graag in het ontwerpbureau voor een eerste schetsbespreking. De visie over het ontwerp en de schetsen worden besproken. Komen er tijdens het gesprek aanpassingen en nieuwe ideeën boven drijven, dan worden deze meegenomen in de volgende fase. 

image

5. Voorlopig ontwerp

Gevolgd op het schetsontwerp wordt er door ons een voorlopig ontwerp uitgewerkt. Hier wordt de schets digitaal verwerkt en de eventuele aanpassingen worden meegenomen. Vervolgens bespreken we het voorlopige ontwerp met u door. Het is mogelijk dat er nog wat kleine wijzigingen vanuit u of ons doorgevoerd worden.

image

6. Definitief ontwerp

De eventuele laatste wijzigingen worden uitgewerkt en verwerkt tot het definitieve ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt besproken. Tijdens deze bespreking worden de wensen van de beplanting doorgesproken. Denk hierbij aan kleuren, vormen, wintergroen, bestaande beplanting, bomen, heesters en siergrassen.

image

7. Beplantingsplan

Vervolgens ontvangt u een moodboard met beplanting die wij geschikt achten voor de tuin i.c.m. uw wensen. Wanneer u akkoord gaat het met voorstel van de beplanting gaan we aan de slag met het beplantingsplan. Het beplantingsplan wordt op een aparte tekening uitgewerkt.

image

8. Verlichtingsadvies

Om ook in de avonduren van uw tuin te kunnen genieten, kan er gebruik worden gemaakt van verlichting in de tuin. Dit wordt onderscheiden in sfeerverlichting en functionele tuinverlichting. Doordat bepaalde elementen worden aangelicht, kan dit voor een intieme sfeer zorgen binnen de tuin. Maar oor een pad of trap sfeervol te verlichten, heeft de verlichting ook een functionele werking.

image

9. Afronding ontwerp

Wanneer het ontwerp is afgrond krijgt u alle tekeningen bij elkaar in een document. Hiermee kunt u dan het ontwerp (laten) uitvoeren.

image

10. Uitvoering

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze projectbegeleiding. We zien erop toe dat het ontwerp wordt uitgevoerd zoals bedacht, hebben contact met de uitvoerder(s) en werken multidisciplinair samen met andere betrokken partijen.

Wat kunnen wij bieden?

Bij het ontwerpen en vormgeven van tuinen en buitenruimtes streven we ernaar om de verwachtingen te overtreffen. 

Door onze brede kennis van beplanting en vele ontwerp-ervaring, weten we met onze creativiteit verbindingen te leggen en een verrassend tuinontwerp te creëren.

Neem contact op

foto