Algemene foto project Architectonische ruimte voor uw huis
Oeffelt

Architectonische ruimte voor uw huis

Het toevoegen van een ruimte aan uw huis en daar één geheel mee vormen zodat binnen en buiten integreren.

Onze opdracht luidde: neem de tuin als architectonische ruimte en plaats daar het huis in. Huis en tuin, binnen en buiten vormen zo één geheel. Hierdoor vervagen de overgangen tussen binnen en buiten. De voortuin is strak en sober uitgevoerd geheel passend bij de architectuur van de villa in “Bossche school stijl”  Sober en ingetogen materiaal gebruik vormen de basis. 

 • Oppervlakte
  2150 m2
 • Architect
  NBA New Best Architects
 • Fotografie
  Bona Pictura
 • Oppervlakte
  2150 m2
 • Architect
  NBA New Best Architects
 • Fotografie
  Bona Pictura

Bossche school stijl

De beplanting is een onderdeel hiervan en zijn een aanvulling hierop. Hoge strak geschoren kegelvormige Portugese laurieren zorgen voor de balans en de beleving van de ruimte. Links en rechts van de villa bevinden zich twee cortenstalen poorten die voor en achtertuin van elkaar scheidden en tevens de verbinding vormen tussen deze ruimtes. Aan de achterzijde bevindt zich een groot terras wat zich over de gehele breedte uitstrekt en zo de verbinding tussen binnen en buiten vormt. 

Een glooiend karakter

De ruimte achter het huis bestaat voor het merendeel uit gazon en is geheel in balans door het licht glooiende karakter en vormt een geheel met de vaste planten borders. De ruimte is aan alle zijden omkaderd door organisch gevormde groenblijvende Portugese laurier haag waardoor er een besloten fijne omgeving is gecreëerd.