Algemene foto project Exclusieve stadstuin
Nijmegen

Exclusieve stadstuin

Het effect van een groene stadstuin gecombineerd met strakke lijnen en rechthoekige vormen

Deze moderne stadstuin in Nijmegen is een oase van groen. Eenvoudige rechthoekige vormen, strakke lijnen en minimalistische elementen kenmerken deze tuin Er is een duidelijke scheiding tussen binnen- en buitenruimte door gebruik te maken van grote glazen schuifpuien Zo ook bij dit project. Beeldbepalend in deze tuin is het terras met een glazen overkapping die onder architectuur is ontworpen en de verbinding vormt tussen binnen en buiten Grote betonlook tegels zorgen voor rust en eenvoud en passen perfect bij de betonlook vloer binnenshuis.

 

 • Oppervlakte
  770 m2
 • Architect 
  6hoog architectuur
 • Fotograaf
  Margret Thijssen
 • Oppervlakte
  770 m2
 • Architect 
  6hoog architectuur
 • Fotograaf
  Margret Thijssen

Vijver en jacuzzi

De strakke vijver die evenwijdig aan het terras is gesitueerd zorgt voor een extra dimensie door de weerspiegeling van lucht en regen. Een uitgekiend filtersysteem zorgt ervoor dat de vijver er het hele jaar netjes bij ligt. De strakke groene omkadering met vormt een natuurlijke overgang van de tuin naar de omliggende bosrand. Vanuit het slaapgedeelte is er een lange zichtlijn gecreëerd Deze vlonder vormt de verbinding naar de jacuzzi, buitendouche en gastenverblijf. Links en rechts hiervan zijn grassen en bamboes aangeplant.

Moderne architectuur

De ruimte voor het huis is minimalistisch ingericht waardoor de breedtelijnen van de bestrating het woonhuis optisch versterken. Door een niveauverschil van 20 cm op te vangen in stoere betonelementen vormen entree en trappartij één geheel. Vier Gleditsia Sunburst bomen in blokverband geplant versterken de strakke en moderne architectuur. In de avonduren is deze bomenpartij fraai aangelicht met grondspots.