Algemene foto project Landelijke gezinstuin
Wilbertoord

Landelijke gezinstuin

Niets is fijner dan bij mooi weer de deur naar de tuin te openen en te weten dat je kinderen daar fijn en veilig kunnen spelen.

Tijdens de eerste gesprekken met het jonge gezin zijn alle tuinwensen doorgesproken. Een combinatie van buiten spelen van de kinderen, genieten van het buitenleven en groen, bestaande markante bomen inpassen, veel bloeiende borders, uitzicht op de landelijke omgeving en vooral minimaal onderhoud was het uitgebreide wensenpakket. Het  ontwerp resultaat is een prachtige landelijke tuin met respect voor bestaande monumentale bomen zoals een treurwilg en een markante rode beuk.

  • Oppervlakte
    1800 m2
  • Oppervlakte
    1800 m2

Moodboard

De tuin bevat veel groen en is bovendien volledig voorzien van verlichting zodat de opdrachtgevers ook in de avonden kunnen genieten van de tuin. In de eerste gesprekken heb ik samen met de klant alle wensen in kaart gebracht. Vervolgens heeft de klant zelf een moodboard gemaakt waarop stijlvolle taxuswolken, inpassen van het bestaande zwembad en trampoline, de toepassing van grind en halfverharding en de keuze van moderne bestratingsmaterialen zijn weergegeven. 

Van wens naar ontwerp

Deze wensen gecombineerd met al bestaande landelijke elementen zoals volwassen bomen en heester groepen maken de tuin helemaal af. Een karakteristieke hooiberg, bestaande trampoline en enkele houten speeltoestellen voor de kinderen zijn geïntegreerd in het groen. De besproken wensen in combinatie met het moodboard en bestaande elementen zijn vervolgens verwerkt in een tuinontwerp. Het ontwerp is omgezet in een prachtige landelijke tuin, waarin de klant zijn liefde voor tuinieren goed kan uiten. Daarnaast kan hij er heerlijk tot rust komen en genieten van het buitenleven en een variatie aan beplanting waarin altijd wel iets in bloei of kleur staat.