Algemene foto project Renovatie van een bestaande boerderijtuin
Oeffelt

Renovatie van een bestaande boerderijtuin

Eigentijdse boerderijtuin met behoud van authentieke elementen en toevoeging van hedendaagse materialen en beplanting maakt deze boerderijtuin zo bijzonder

Het gebruik van halfverharding is toegepast als verbindende factor in deze tuin. Bestaande onderdelen zoals het terras onder fraaie dakvormplaten en intieme zitjes in de tuin zijn verbonden door een padenstructuur van halfverharding. Hierdoor zijn bestaande elementen samengevoegd en tot een geheel versmolten.

Oppervlakte
815 m2

Oppervlakte
815 m2

Uitbundig bloeiende vaste planten

Authentieke beplanting zoals rozen, hortensia's en borders met uitbundig bloeiende vaste planten vormen de basis van deze tuin. Zichtlijnen die verlengd zijn door het doorbreken van bestaande hagen geven zicht op het omliggende landschap. Klassieke hardstenen borderranden voegen een eigentijds accent toe aan de tuin en zorgen voor een perfecte balans tussen natuurlijke schoonheid en toepassing van klassieke materialen. 

Meidoornhagen

Vanonder een mooie overkapping is de gehele tuin te bekijken. In het ontwerp is rekening gehouden met het behoud van fraaie karakteristieke meidoornhagen.