Algemene foto project Luxe en landelijke tuin
Wilbertoord

Luxe en landelijke tuin

Luxe en landelijke tuin met vergezicht over het Brabantse land

In de landelijke tuin zijn paddocks, buitenbak en stallen geïntegreerd in het tuinontwerp. De opdrachtgevers hadden eigenlijk maar een eis, vanuit elke positie binnen en buiten zicht op de paarden. Hiertoe is het tuinplan zo ontworpen dat woning, privé tuin en weiland naadloos in elkaar overlopen.

 • Oppervlakte
  21.930 m2
 • Architect
  van Houtum
 • Fotografie
  By Ted Productions
 • Oppervlakte
  21.930 m2
 • Architect
  van Houtum
 • Fotografie
  By Ted Productions

Imposante voortuin

In de imposante voortuin die zich over de gehele kavelbreedte uitstrekt is een brede oprijlaan voorzien met statige zuilvorm beuken die je naar de villa begeleiden. Twee volwassen meerstammige linde’s omgeven door grassen markeren de entree naar de voordeur. Links en rechts van de voordeur twee vakken met stijlvolle Taxuswolken. Een verhoogde plantenbak van 40 meter beplant met witte hortensia’s loopt door naar de achtertuin en markeert de zichtas en verbindt zo de voortuin met de achtertuin. 

Beplantingsplan

Het beplantingsplan is zo ontworpen dat grote groepen eenduidige beplanting is toegepast. Bij de overgang van privé tuin naar landschap is een grote waterpartij gesitueerd die door de vele water- en moerasplanten heel natuurlijk oogt. Te midden van deze vijver bevindt zich een bouwkundig zwembad van 10x4 meter voorzien van alle benodigde technische gemakken. Een laan van maar liefst 50 meter aan weerszijden voorzien van Pyrus Chanticleer vormen een lange zichtlijn vanuit de woonkeuken richting de omliggende landerijen.